Skip to main content

All Stripes breddar idrottsutbudet med längdskidåkning

All Stripes breddar idrottsutbudet med längdskidåkning

Stockholm All Stripes Sports Club, en av Sveriges största hbtqi-idrottsföreningar och den största som erbjuder flera sporter, breddar nu sin verksamhet genom att starta en sektion för längdskidåkning. Det betyder att föreningen nu erbjuder badminton, bowling, damfotboll, friidrott, herrfotboll, innebandy och längdskidor.

Den nya längskidåkningssektionen blir All Stripes första sektion med en uttalad nationell bas. Den har startats av Adam Nyman, David Unnersjö-Jess och Mats Andersson, som vill välkomna nya och gamla längdskidåkare från hela landet till Sveriges första hbtqi-längdskidsförening. Sektionens främsta mål är att skapa en gemenskap för längdskidsintresserade och stötta den som vill komma igång med längdskidor.

– Vi är supertaggade på att få starta upp det här och oerhört tacksamma över att få göra det som en del av All Stripes! Längdskidåkning är en fantastisk träningsform som lämpar sig både för den som söker hård träning med puls eller den som helt enkelt vill röra på sig ute i friska luften. Vi hoppas få med oss massor av lagkamrater i nästa års Vasalopp och kanske även ett lag i Stafettvasan, säger Adam Nyman.

Även om sektionens medlemmar kommer att finnas över hela Sverige, kommer medlemmarna att träffas för träning och tävlingar, samt löpande hålla kontakten och dela träningstips. Vintersäsongen 2022/2023 kommer det att vara möjligt att tävla under All Stripes flagg i till exempel Vasaloppet.

– Sedan starten som ett ishockeylag 2003 har Stockholm All Stripes kontinuerligt breddat sin verksamhet till att innefatta fler idrotter, och vi är nu oerhört glada över att få kunna lansera en längskidåkningssektion och välkomna Adam, David och Mats till vår förening, säger Lina Lindfors, ordförande i Stockholm All Stripes.

Är du intresserad av att bli medlem i längskidåkningssektionen, kontakta Adam Nyman på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

langdskidor 03 langdskidor 02 langdskidor 01

  • Skapad